ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Το KidoPlanet έχει υλοποιηθεί από μια ομάδα ειδικών με βαθιά κατανόηση του τρόπου σκέψης των μικρών παιδιών. Η πλοήγηση, οι εντολές, τα εικονίδια και τα σύμβολα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πραγμάτωση συγκεκριμένων παιδαγωγικών στόχων. Επιπλέον, υπάρχει ηχητική υποστήριξη των βασικών λειτουργιών έτσι ώστε να διεγείρεται το ενδιαφέρον του παιδιού.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις περιοχές δράσεις -κουμπιά- όπου είναι μεγάλες και του εικονιδίου επιστροφής που είναι πάντα τοποθετημένο στην ίδια θέση.

Ευκολία στην εκμάθηση και ευχάριστο στη χρήση
Ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Αποδοτική παρουσίαση και οργάνωση περιεχομένου
Προσεγμένη εικονογράφηση

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το KidoPlanet περιλαμβάνει ψηφιακές υπηρεσίες για τη μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Οι ασκήσεις καλύπτουν όλη τη θεματολογία του νηπιαγωγείου. Ένα ευχάριστο και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον πλαισιώνει τις ποικίλες ασκήσεις βοηθώντας το παιδί να εξασκείται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο!!!

Οι ασκήσεις της υπηρεσίας ποικίλλουν ως προς τη δυσκολία και τον τρόπο διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 τύποι ασκήσεων: Πολλαπλής Επιλογής, Συμπλήρωσης Κενού και Συνόλων.

Η υπηρεσία χωρίζει σε 7 ενότητες το περιεχόμενο των μαθηματικών:

  • Αριθμοί και Πράξεις 01
  • Χωρικές Έννοιες 02
  • Μετρήσεις 03
  • Συγκρίσεις 04
  • Γεωμετρία 05
  • Ώρα 06
  • Μοτίβα 07

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο KidoPlanet υπάρχει μια ολοκληρωμένη εγκυκλοπαίδεια του περιβάλλοντος. Υπέροχες φωτογραφίες, βίντεο καθώς και κείμενα με γνωστικές πληροφορίες του κάθε αντικειμένου που μελετάται δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Η ποιότητα της εικονογράφησης, ο παιδικός χαρακτήρας των κειμένων και οι σωστά επιλεγμένες πολυμεσικές εφαρμογές απογειώνουν την ψυχαγωγία!

Δραστηριότητες

Φύλλα Εργασίας

Μια συλλογή μοναδικών εκτυπώσιμων φύλλων εργασίας στα μαθηματικά, με προσεγμένο περιεχόμενο και υψηλής ποιότητας εικονογράφηση, περιμένουν τους μικρούς φίλους για να εξασκηθούν παράλληλα με τις ψηφιακές ασκήσεις, ολοκληρώνοντας έτσι την εμπειρία της μάθησης με τον πιο ευχάριστο τρόπο!!!

Στατιστικά

Κάθε φορά που το παιδί εξασκείται, το σύστημα συλλέγει στοιχεία για την πρόοδο του. Ο χρόνος περιήγησης, ο αριθμός σωστών και λάθος απαντήσεων καθώς και ο αριθμός των βραβείων εμφανίζονται στον πίνακα των στατιστικών. Έτσι, ο γονιός έχει πλήρη εικόνα της ενασχόλησης του παιδιού με την υπηρεσία!

Βραβεία

Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης του παιδιού στο περιβάλλον, το παιδί συλλέγει αστεράκια επιβράβευσης ενώ στα μαθηματικά, μετάλλια. Όλα αυτά μετατρέπονται σε αυτοκόλλητα, που διακοσμούν το ψηφιακό του άλμπουμ!!! Η επιβράβευση αποτελεί ουσιαστικό και αναπόσπαστο κομμάτι της υπηρεσίας.